مشکلات بی پایان حاشیه نشینی/ مردمی که از کمترین امکانات بهداشتی و درمانی محروم شده‌اند

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، تعدادی از پزشکان در غالب یک گروه جهادی با رفتن به منطقه کوره‌پزخانه‌های اطراف تهران اقدام به ویزیت و مداوای رایگان مردم این مناطق کردند؛ این مردم که به صورت گروهی زندگی می‌کنند، از ابتدایی‌ترین امکانات نظیر تغذیه مناسب، بهداشت و تحصیل بی‌بهره هستند.

مسیری که ما را به این کوره‌پزخانه‌ها می‌رساند، گویی مسیری بود که تا انتها، راه به جایی ندارد؛ پستی و بلندی‌هایش همه خاک و گل بود و جز اتاقک‌هایی که فقط شبیه خانه بود، هیچ چیز دیده نمی‌شد.

مردمان اینجا بر خلاف عده‌ای دیگر خاک را خوب شناخته‌اند که با سخت‌ترین شرایط روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر دارند.

بابک حیدری‌اقدم یکی از پزشکان حاضر در این منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار  فارس، می‌گوید: در حال حاضر که در خاوران و در کوره‌پزخانه‌های جنوب آن هستیم، عده‌ای از پزشکان متخصص و فوق تخصص از بیمارستان‌های خصوصی تهران برای ویزیت و ارزیابی بیماران به این منطقه آمده‌اند.

وی افزود: تیم حاضر از دو متخصص قلب، متخصص زنان و زایمان و متخصص مغز و اعصاب تشکیل شده است؛ هم‌چنین امکاناتی نظیر دستگاه نوار قلب و فشارسنج را که امکان انتقال جابه‌جایی داشتند، به این منطقه آورده‌ایم.

این متخصص قلب و عروق گفت: ویزیت و کارهای اولیه بیماران انجام شد؛ بر اساس تشخیص‌های انجام‌شده برای عده‌ای دارو تجویز شد و عده‌ای که نیاز به تست اکوی قلب داشتند، به بیمارستان‌ها اعزام شدند.

وی در ادامه تأکید کرد: این ویزیت‌ها و آمدن به این مناطق، یک کار خودجوش است که عده‌ای از پزشکان با هماهنگی یکدیگر و مؤسسه درمانی پویش آن را برنامه‌ریزی کردند.

حیدری اقدم در ادامه گفت:‌ فعالیت‌های این گروه سه روز به طول انجامید و در روزهای آینده، گروه دیگری از پزشکان با تخصص‌های داخلی و جراحی برای غربالگری به این منطقه خواهند آمد.

این متخصص قلب و عروق افزود: تغذیه نامناسب و شرایط بد بهداشتی از مهم‌ترین مشکلات این منطقه است. بیماری‌های عفونی و روده‌ای، رماتیسم استخوانی و مفاصل در این مناطق شیوع دارد.

وی در ادامه گفت: آلودگی‌های محیط کوره‌های آجرپزی یکی از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری‌ها در این منطقه است و دود کوره‌ها سبب فشار خون بالا و بروز بیماری‌های قلبی در این افراد می‌شود.

حیدری‌اقدم اظهار داشت: افراد ساکن در کوره‌پزخانه‌های جنوب تهران حتی از لوازم اولیه بهداشتی برخوردار نیستند و هیچ امکاناتی به این افراد تعلق نمی‌گیرد.

این متخصص قلب و عروق در ادامه گفت: وظیفه دولت است تا افراد ساکن در این مناطق را ساماندهی کند، ولی بنا بر وظیفه انسانی، ما وارد منطقه‌ شدیم تا در حد توان به این افراد کمک کنیم.

حیدری‌اقدم در ادامه افزود: ما تنها یک گروه از پزشکان حاضر در منطقه هستیم، عده‌ای قبل از ما حضور داشتند و پس از ما نیز قطعاً گروه‌هایی از پزشکان هستند که برای خدمت‌رسانی به مردم این مناطق محروم بیایند.

این متخصص قلب و عروق با اشاره به حضور گروه‌های پزشکان و پرستاران در مناطق محروم گفت: این عمل یک کار قلبی است و تمامی افراد حاضر در این مناطق، با دیدن شرایط از صمیم قلب دوست دارند در این مکان‌ها حضور پیدا کنند.

وی ادامه داد: باید به مسئله فقر این افراد در سیاست‌گذاری‌های کلان توجه شود. اصول زیستی زندگی انسان مانند بهداشت و تحصیل، تنها به اسم رایگان نباشد و به صورت عادلانه در بین مردم توزیع شود.

حیدری اقدم در ادامه گفت: ما وظیفه خود را در حد امکان و به‌اندازه توان انجام دادیم . به تعداد همکاران خود برای ادامه طرح در مکان‌های دیگر اطلاع‌رسانی کردیم و آنها با اطلاع از شرایط موجود در این مناطق با کمال میل پذیرفتند.

این متخصص قلب و عروق در پایان گفت: ما در حد توان خود کارها را انجام دادیم، باید در کشور مدیریت و برنامه‌ریزی وجود داشته باشد تا شاهد این اتفاق‌ها نباشیم.

منبع: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13961011000783

استنت چیست ؟

استنت چیست

اولین آنژیوپلاستی با بالون در سال ۱۹۹۷ توسط دکتر آندریاس گروتزینگ در شهر زوریخ کشور سوئیس انجام پذیرفت ابتدا این کارفقط برای تعداد بسیار معدودی از بیماران با تنگی های محدود عروق کرونر صورت می گرفت ولی به سرعت پیشرفت نموده وبه دیگر موارد نیز گسترش پیدا کرد و بعنوان جایگزینی برای جراحی قلب باز معرفی شد ولی بالون به تنهایی مشکلاتی داشت از جمله عود مجدد بالا و انسداد ناگهانی حین آنژیوپلاستی برای رفع این مشکل ابزارهای جدیدی تولید و به بازارعرضه شد بنام استنت که میزان عود بیماری و علایم آن وعوارض آنژیوپلاستی را کاهش دهد. ایده اولیه استنت حدود ۵۰ سال قبل توسط مردی به نامCharles Dotter داده شد و اولین استنت گذاری در سال ۱۹۸۶ برای انسان انجام شد.

استنت ها اصولا یک وسیله مشبک توری مانند هستند که از انواع مختلفی از آلیاژهای فلزی با یک تکنولوژی بسیار پیشرفته و با یک برش لیزری ساخته می شوند آلیاژهای معمولی که در این استنت ها استفاده می شود عمدتا کبالت کرومیوم Stainless Steel-Nitinol می باشد سایز استنت ها از ۲ میلی متر تا حدود ۵۰ میلی متر متفاوت است که بسته به نوع بیماری و سایز رگ انتخاب می شود.

تقسیم بندی استنت ها متفاوت است و براساس معیارهای مختلفی تقسیم می شوند از جمله : دارویی و غیر دارویی ، با بالون و بدون بالون ، جذبی و غیر جذبی

استنت های دارویی اصطلاحا به استنت هایی گفته می شود که بر روی سیستم مشبک توری استنت یکسری داروهای مخصوص که جلوی رشد سلولهای جدار رگ را می گیرد تا عود مجدد بیماری کاهش یابد بوسیله یکسری گیرندههای بیوشیمیایی خاصی تعبیه شده است که این داروها بسته به نوع استنت در عرض ۳ تا ۶ ماه بتدریج آزاد شده و مانع بسته شدن مجدد رگ را می گیرد این نوع استنت ها تقریبا فقط در عروق کرونر قلب استفاده می شوند و استنت های غیر دارویی عمدتا در عروق دیگرمانند کلیه ، مغز ، اندام ها و یا گاما در عروق کرونر قلب که قطر بزرگی دارند کارگزاری می شوند استنت های جذبی که اخیرا وارد بازار شده اند عمدتا از ماده اسید لاکتیک ساخته شده اند که بعد از کارگزاری درعرض حدود۳تا۶ماه بطور کامل جذب می شوند و هیچ چیزی از آنها بر جا نمی ماند استنت های بدون بالون که اصطلاحاSelf-expandable  گفته می شوند استنت هایی هستند که بر خلاف بیشتر استنت ها که بر روی بالون تعبیه شده اند و با باد کردن بالون در محل رگ کارگذاری و فیکس می شوند فاقد بالون بوده و بدلیل خاصیت ارتجاعی بالایشان وقتی از داخل پوشش محفظه خود آزاد می شوند در داخل رگ فیکس می شوند و مانع از برگشت تنگی می شوند این نوع استنت ها اصولا برای عروق غیر ازعروق کرونر قلب طراحی شده اند.